Kasım 2, 2023

Beysan A.Ş: Tuğladan Gelen Bir Başarı Hikayesi

pexels-thirdman-5256816-scaled

1980’li yıllarda Alaybeyoğlu ailesi tarafından kurulan Beysan A.Ş, başarı dolu bir yolculuğa tuğla fabrikasıyla başladı. Bu yazıda, firmanın köklerine odaklanacak ve Beysan A.Ş’nin başarılarını anlatacağız.

Başlarken: 1980’li yılların sonlarına doğru, Alaybeyoğlu ailesi tarafından kurulan Beysan A.Ş, inşaat sektöründe büyük bir fark yaratmaya başladı. Firmanın temelleri, Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesinde atıldı ve bu tarihten itibaren Beysan A.Ş, tuğla üretimiyle büyümeye başladı.

İnovasyon ve Büyüme: Firmanın tarihçesine odaklandığımızda, 1991 yılında Beysan A.Ş’nin büyük bir adım attığını görüyoruz. 35000 m2 toplam alan ve 10 000 m2’lik kapalı alanla, firmanın tuğla üretimini suni kurutma ve tam otomatik üretim sistemiyle gerçekleştirmeye başladığı dönemdi. “BEYSAN” markalı tuğla üretim hattının kurulması, bölgenin en yüksek kapasiteli tuğla fabrikası olma yolunda atılan önemli bir adımdı.

Tuğla üretiminin ardından hayvancılık, enerji, XPS ısı yalıtım levhası, cam elyaf ve sıva filesi üretimleri ile Beysan Group büyümesini sürdürmüştür.

Beysan A.Ş, 2019 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasına girmiştir.